Utbildningar i Yinyoga & Terapeutisk Yoga

Jag erbjuder sedan 4.5 år tillbaka utbildningar i yinyoga & terapeutisk (yin/yang) yoga.

Utbildningarna har delats upp i ett antal olika moduler som man kan ta som fristående kurser eller som kan kombineras för att få 100 hrs diplom alt. 200 hrs certifikat.

Grundmoduler (kräver inga förkunskaper):

Fortsättningsmoduler (kräver att du har gått minst en grundmodul eller har en grundutbildning i yoga från annan utbildare):


 

Lärare:

Victoria Åkerström

Huvudläraren och kursansvarig för alla moduler i Yinyoga Grundutbildningen är Victoria Åkerström som har många års erfarenhet av olika yogaformer.

“Yinyogapraktiken är min grund för all annan yogapraktik och livet i stort. Det ger mig en chans att knyta an till mig själv på djupare plan och fylla på i mina energireserver. För mig är det därför just energiläran som gör yinyogapraktiken så spännande, utvecklande och läkande. Jag blandar även meditativa inslag & närvaroträning för att skapa mer självinsikt, medkänsla och självmedkänsla.

Just nu är vi inne på 4:e omgången av yinyoga & terapeutiska yogautbildningen och det är oerhört berikande att se alla deltagares utveckling och ökade självförtroende att undervisa yinyoga på ett sätt som både informerar & inspirerar. Min förhoppning är att fler ska våga ta steget att guida yinyogaelever djupare och inte bara sätta klockan och låta de klara sig själva under i största del tystnad. Vi behöver tystnad emellanåt även i vår praktik, men det är en stor skillnad på att bara vara tyst och dras med i massa sinnesaktiviter jämfört med att guidas in till ett stillare sinne där inkännandet tar över den ständiga analysen och mentala kommentarerna. Det är det som för mig är konsten i att undervisa yinyoga. “

Victoria är E-RYT - och förutom yinyoga - utbildad inom ett flertal yogatraditioner (b la Anusara, ParaYoga, HathaYoga, GravidYoga, ISHTA yoga och yogaterapi). Hennes form av yinyoga bygger på kunskaper och erfarenheter av Traditionell Kinesisk Medicin, Daoism, Fasciateori & Anatomi, Tantra, Ayurveda & Hathayoga. Hennes huvudsakliga lärare är Sarah Powers, Rod Stryker & Michael Stone.

Under vissa moduler bjuds även gästlärare in för att föreläsa. I Yinyoga & Energilära samt Yinyoga & Shiatsu-Assisteringar medverkar Carina Andersson som är Shiatsulärare, Akupunktör, Yogalärare, Yinyogalärare, Qigong instruktör mm.