Grundutbildning i Yinyoga

Det är med glädje som vi nu erbjuder en grundutbildning i yinyoga på 100hrs! Består utav 3 fristående moduler (du kan ta dem i vilken ordning du vill). Diplom utfärdas efter du gått alla 3 moduler & lämnat in hemuppgifter.

Alla tre moduler erbjuds minst en gång om året i Skåne (förtillfället i Ängelholm och Malmö). Om du vill gå 100 hrs utbildningen rekommenderas att du medverkar på alla tre moduler inom en 12 månads period. Om du har förhinder att medverka på nån modul så kan du dock välja att gå den nästa gång den kommer.

Kursen i Yinmetoden & Fascia kan tas som fristående kurs även om man inte vill utbilda sig till yinyogalärare. Passar även träningsinstruktörer, atleter, PT’s såväl som dig som bara vill lära dig för eget bruk.

EARLY BIRD RABATT 10% - om du anmäler dig till alla tre moduler i Malmö 2019 senast 2 jan! För att ta del av detta erbjudande, mejla: victoria@inspiredyoga.se så får du en rabattkod samt bokningsinstruktioner. För att anmäla dig till moduler individuellt, gå till anmälan.


 
42523624_2202061653384096_2722939816042823680_n.jpg

Yinyoga teori & anatomi (40hrs)

I denna modul får du lära dig grunderna i yinyoga teori, anatomi (skelettet, muskler, bindväv) & variationer för olika typer av kroppar. Vi går igenom hur man bygger yinyogasekvenser utifrån anatomiskt perspektiv, andningsövningar & vad varje yinyogapass bör innehålla. Du får även lära dig grunder i mindfulnessövningar & stresshantering.

Nästa kursstart: 5 april 2019 i Malmö

 

kuan yin 6.jpg

Yinyoga & Energilära (40 hrs)

Denna modul introducerar grunderna i De Fem Elementen & 12 primära meridianerna, samt hur de relaterar till yinyogaövningar. Du får lära dig om symptom på obalanser i energiflödet och hur vi kan återskapa homeostas för optimal hälsa. Du får kunskap om hur man kan centrerar sig själv, fylla på energireserverer & harmonisera flödet av chi/prana i kroppen. Andningsövningar, visualiseringar & meditation förstärker effekten.

Nästa kursstart: 3 nov 2018 i Ängelholm

 

42414530_1222018734604023_2227973963647025152_n.jpg

Yinmetoden & Fascia (20 hrs)

Detta är en unik modul som ger dig ökad kunskap om fascia, myofasciella kedjor, myofasciell friläggning & yinyoga. Kursen kommer ge dig ökad kunskap om alla muskler i kroppen, bindvävnaden och triggerpunkter. Yinmetoden är en helt ny och banbrytande metod som Victoria Åkerström har satt ihop och som ger märkbart tydliga resultat i rörligheten och för att lösgöra triggerpunkter. Fler och fler som gått modulen vittnar om att den är fantastisk både i prehab-, rehab-, rörlighets- & avstressningssyfte.

Modulen passar även PT’s & träningsinstruktörer som vill skaffa ökad kunskap om rörlighetsträning och nya effektiva verktyg att erbjuda klienter. Det går utmärkt att gå denna modul som fristående kurs.

Nästa kursstart: 15-17 mars 2019 i Malmö


Lärare:

Victoria Åkerström

Huvudläraren och kursansvarig för alla moduler i Yinyoga Grundutbildningen är Victoria Åkerström som har många års erfarenhet av yinyoga och är utbildad av Sarah Powers och Jo Phee.

“Yinyogapraktiken är min grund för all annan yogapraktik och livet i stort. Det ger mig en chans att knyta an till mig själv på djupare plan och fylla på i mina energireserver. För mig är det därför just energiläran som gör yinyogapraktiken så spännande, utvecklande och läkande. Jag blandar även meditativa inslag & närvaroträning för att skapa mer självinsikt, medkänsla och självmedkänsla.

Just nu är vi inne på 4:e omgången av yinyogautbildningen och det är oerhört berikande att se alla deltagares utveckling och ökade självförtroende att undervisa yinyoga på ett sätt som både informerar & inspirerar. Min förhoppning är att fler ska våga ta steget att guida yinyogaelever djupare och inte bara sätta klockan och låta de klara sig själva under i största del tystnad. Vi behöver tystnad emellanåt även i vår praktik, men det är en stor skillnad på att bara vara tyst och dras med i massa sinnesaktiviter jämfört med att guidas in till ett stillare sinne där inkännandet tar över den ständiga analysen och mentala kommentarerna. Det är det som för mig är konsten i att undervisa yinyoga. “

Victoria är E-RYT - och förutom yinyoga - utbildad inom ett flertal yogatraditioner (b la Anusara, ParaYoga, HathaYoga, GravidYoga, ISHTA yoga och yogaterapi). Hennes form av yinyoga bygger på kunskaper och erfarenheter av Traditionell Kinesisk Medicin, Daoism, Fasciateori & Anatomi, Tantra, Ayurveda & Hathayoga.

Under vissa moduler bjuds även gästlärare in för att föreläsa. I Yinyoga & Energilära medverkar Carina Andersson som är Shiatsulärare, Akupunktör, Yogalärare, Yinyogalärare, Qigong instruktör mm.