YINMETODEN & FASCIA (20 hrs)

Nästa Kursstart: 15-17 mars 2019 i Malmö - några sista platser kvar!

Mejla din anmälan till: victoria@inspiredyoga.se (datum, tider, pris nedan)

Kursinnehåll

Yinmetoden är en mycket effektiv metod som är utvecklad av Victoria Åkerström där vi kombinerar myofasciell friläggning & yinyoga för att ge märkbara resultat i rörligheten, spända områden, ansträngda leder och värkreducering. Baserad på senaste rönen inom fascia research, Yinmetoden ger dig verktyg att systematiskt jobba igenom alla muskler och myofasciella kedjor i kroppen och börja förstå sambanden hur kroppen är sammanlänkad. Myofasciell friläggning punktbehandlar spänningar, triggerpunkter & muskelknutor och yinyoga ökar plasticiteten i bindvävnaden. Tillsammans får du en alldeles särskilt effektiv rörlighetsträning som även passar utmärkt i rehab/prehab syften.

Kursen är mestadels praktisk och du får tid att utforska och jobba igenom alla muskelgrupper längs med de myofasciella kedjorna. Detta gör att du får insikt i vart i kroppen dina obalanser sitter och vilka andra områden som påverkar och bidrar till över/underbelastning.

KURSINNEHÅLL:

  • Fasciakunskap & teori

  • Myofasciella kedjor & kroppens rörelsemönster & samband

  • Övningar i myofasciell friläggning av alla muskler, triggerpunkter och spända områden

  • Yinyogaställningar som ombalanserar fascian och ökar plasticiteten

  • Andningsövningar

  • Undervisningsmetodik & övningar att instruera varandra

FÖRKUNSKAPER:

Denna utbildning förutsätter inga direkta förkunskaper inom yoga utan är riktad till alla som vill lära sig att ta hand om sin kropp bättre, vare sig det är i prehab, rehab eller återhämtningssyften. Dock kompletterar kursinnehållet annan yogaträning väldigt bra och många yogalärare har uppskattad alla övningar som passar så bra att integrera i yinyogapass. Tidigare deltagare har varit alltifrån yogainstruktörer, atleter, träningsinstruktörer, PT’s och helt nybörjare.


Vad andra säger:

“Tack för ännu en härlig kurs. Älskar ditt sätt att förmedla din stora kunskap med humor och ödmjukhet. Vilket privilegium att få tillbringa tre dagar med att få kunskap om kroppen samtidigt som vi behandlar oss själva. “

Carina Andersson - sep 2018

“Tack Victoria för ännu en fantastisk utbildning. Det är en fröjd att få ta del av all din kunskap, ser fram emot nästa kurs! “

Carina Selin - sep 2018


Nästa Kursstart: 15-17 mars 2019 i Malmö

Datum: 15-17 mars 2019

Preliminära tider:

  • Fredag: 08:30-18.00

  • Lördag: 11:30-18:00

  • Söndag: 08:30-15:30

Pris: 4500kr (anmälningsavgift 1500kr)

Totalt 20 hrs (inkl. hemuppgifter)

Huvudlärare & Kursansvarig: Victoria Åkerström

Kursintyg utfärdas

Plats: Infinite Yoga Malmö, Gustaf Adolfs Torg

ANMÄLAN: mejla din anmälan till: victoria@inspiredyoga.se