YINYOGA & ENERGILÄRA (40 hrs)

Kursinnehåll

Yinyoga & Energilära ger dig grunderna i fem elementen, de 12 primära meridianerna som är basen för traditionell kinesisk medicin & daoismen. Du får lära dig hur yinyoga bygger på dessa modeller och hur man kultiverar balans och homeostas genom yinpraktiken. En stor fokus ligger på att känna in den egna kroppen i varje yinyogaställning och börja förfina förmågan att urskilja vilka blockeringar och obalanser som finns samt hur dessa visar sig fysiskt, mentalt & emotionellt. Allt detta är en förutsättning för att kunna undervisa yinyoga till andra.

Vi går igenom hur meridianerna och de olika elementen kan stimuleras i ställningar, genom andetaget, visualiseringar och meditativa inslag, samt du lär dig att skapa yinyogasekvenser som ombalanserar. Vi går igenom centrala begrepp såsom “hara”, “dan tien”, “chi”, “jing” & “shen”.

Dessutom ökar vi förståelsen för hur man som yogalärare behöver ta hand lite extra om sig själv för att kunna hjälpa andra, dvs. hur man “fyller på” energi och bäst tar hand om sig själv. Sen vidgar vi perspektivet så att det vi gör gynnar andra. Detta är grunden i medkänsla & självmedkänsla som måste vara ett återkommande tema när vi lär oss energilära och när vi undervisar yinyoga (och annan yoga) till andra.

  • Fem Elements Teori

  • Meridianlära

  • Yinyogaställningar & sekvenser för olika meridianer och element

  • Andningsövningar & visualiseringar samt hur vi kan manipulera “chi”

  • Meditation, kontemplation och övningar i medkänsla

  • Undervisningsmetodik & övningar att instruera varandra

  • Carina Andersson (shiatsulärare, yogalärare & akupunktör) kommer föreläsa och medverkaVad andra säger:“Tusen tack för två ytterst intressanta och givande kurser! Jag uppskattar närvaron, öppenheten, ödmjukheten och kunskapen i din undervisning. Yinyoga har gjort så mycket för mig, min kropp och min själ och dessa kurser har verkligen förstärkt mitt intresse för energilära och det meditativa.”

Emelie Olsen

“Tusen tack för den fina och givande utbildningen, med massor av livskunskap på köpet. Jag lärde mig så mycket om mig själv också:) Det är aldrig för sent:) Och tack för dessa stärkande ord och instruktioner, de är guld värda! “

Helena Buhler


Nästa Kursstart: 23 aug 2019 i Malmö

Datum: 23-25 aug & 27-28 sep (obs! ändrade datum!!!)

Preliminära tider:

  • Fredag: 08:30-18.00

  • Lördag: 08:30-18:00

  • Söndag: 08:30-13:00

Pris: 6500kr *(anmälningsavgift 1500kr)

Totalt 40 hrs (inkl. hemuppgifter)

Huvudlärare & Kursansvarig: Victoria Åkerström

Kursintyg utfärdas när hemuppgifter är inlämnade och godkända

Plats: Utbildningen hålls i Malmö. Lokal bekräftas inom kort.

Anmälan till: victoria@inspiredyoga.se

Vänligen notera att anmälan är bindande!