Yinyoga & Shiatsu Assisteringar

 

Yinyoga & Shiatsu Assisteringar (15 hrs)

Nästa kursstart: 18-19 okt 2019 i Ängelholm

“Attention is the rarest and purest form of generosity”

- Simone Weil

Vill du lära dig att göra uppskattade justeringar/assisteringar på dina elever/klienter? 

Nu erbjuds en unik fortsättningsmodul i Yinyoga & Shiatsu-assisteringar som jag undervisar tillsammans med Carina Andersson - Shiatsu-terapeut & Shiatsu-utbildare med mer än 30 års erfarenhet.

Assisteringar & beröring är inte bara en fysisk aktivitet utan även ett sätt att förmedla information & kommunicera från lärare till elev utan verbala instruktioner. Som lärare är därför attityden, intentionen och mottagligheten lika viktig som den fysiska assisteringen.

I denna utbildning får du lära dig grundläggande tryck-& töjningstekniker hämtade från Shiatsu att använda i utvalda vanliga yinyogaställningar. Vi går igenom hur man bäst använder den egna kroppen/kroppsvikten och känner in/rör sig utifrån sitt eget center. Du kommer få gott om tid att träna på andra deltagare och likaså får chans att känna in när andra justerar dig i yinställningarna.

Shiatsu-teknikerna du kommer lära dig är mest effektiva när båda parter är centrerade & utövar sinnesnärvaro. Vi går igenom hur man bäst undervisar för att få deltagare att landa i sig själva, aktivera parasympatiska nervsystemet och centrera sig, vilket främjar en god miljö för olika typer av assisteringar. Medkänsla, självmedkänsla & loving kindness är viktiga attityder vi kultiverar i oss själva och i våra elever. Vi kommer därför även inkludera meditativa övningar och träning i att landa i Hara om och om igen.

ÄR DENNA UTBILDNING FÖR DIG?

Modulen i Yinyoga & Shiatsu Assisteringar är en fördjupningskurs för yinyogalärare.

Du behöver ha gått åtminstone en tidigare modul hos InspiredYoga för att deltaga men du är även välkommen om du har gått en likvärdig utbildning någon annanstans. Vi ser gärna att du har gått Yinyoga & Energilära före deltagande på denna kurs, men det är inte obligatoriskt. Hör av dig om du är osäker: victoria@inspiredyoga.se

Kursen passar även utmärkt om du är intresserad av shiatsu och vill lära dig vissa grundtekniker. Vill du sedan utbilda dig till Shiatsu-terapeut finns det möjlighet att gå utbildning för Carina Andersson & Harmony Shiatsu.

INVESTERING:

Kurspris: 2650kr (anmälningsavgift 1325kr, resterande faktureras cirka 30 dagar före kursstart)

Vänligen notera att din anmälan är helt bindande (vi insisterar tyvärr). Men om din plats kan fyllas av en annan person på väntelistan betalar vi tillbaka avgiften med mindre avdrag för admin.

För att anmäla dig, vänligen mejla: victoria@inspiredyoga.se